Infolinia: 668 640 495
O firmie Roker

 Firma Piekarniczo-Cukiernicza "ROKER" powstała w styczniu 1990 roku w Bytomiu, w dzielnicy Sucha Góra. Jej założycielem był, kierujący nią do dziś, mistrz piekarniczo-cukierniczy Czesław Kierat. Początkowo produkcja realizowana przez trzyosobową załogę ograniczała się do jednego gatunku chleba, jednego gatunku bułek oraz niewielkiej ilości pieczywa półcukierniczego; w sumie najwyżej około 300 kg dziennie.


Start okazał się udany, i dlatego z myślą o rozwoju, po pewnym czasie Firma została przeniesiona do Zabrza - Mikulczyc, gdzie w przeciągu kilku lat powstał nowy zakład piekarniczo-cukierniczy. W obecnej chwili miesięczna produkcja sięga ponad osiemdziesięciu ton przy zatrudnieniu ok. 120 pracowników. Nie bez znaczenia jest ogromny nakład pracy poniesiony przez właściciela firmy, postrzeganego przez swoich pracowników i znajomych jako człowiek czynu, który nie zwykł spędzać wolnego czasu w miękkim fotelu przed telewizorem a wręcz przeciwnie, zawsze znajdzie sobie jakieś zajęcie.

Pośród licznych pełnionych przez niego funkcji społecznych są m. in.:
Przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej Piekarzy i Cukierników przy Izbie Rzemieślniczej w Katowicach.
Pierwszy Podstarszy Cechu Rzemieślników Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Zabrzu.

Sprzedaż detaliczna Firmy prowadzona jest w rozległej sieci handlowej własnych sklepów. W myśl powiedzenia "dla każdego coś dobrego" oferujemy bogaty asortyment wyrobów piekarniczych i cukierniczych w sumie ponad 200 pozycji, dlatego też nawet najbardziej wymagający klient znajdzie coś dla siebie.

Podstawą stosowanych w produkcji technologii są receptury domowe, zaś specjalność Firmy to wyroby artystyczne, zarówno cukiernicze jak i piekarnicze, na różne okazje, m. in. wykonywane na specjalne zamówienia torty o dowolnych kształtach i rozmiarach (największy jak dotąd ważył aż 350 kg!) oraz pieczywo ozdobne. Przykłady można obejrzeć w katalogu internetowym.

Firma "ROKER" od początku swojej działalności zajmuje się również szkoleniem uczniów. W ciągu 22 lat udało się wyszkolić ponad 90-ciu znakomitych fachowców, zaś w obecnej chwili kształci się ich 15. W dowód uznania wkładu wniesionego w szkolenie uczniów, Firma została odznaczona "Złotą Odznaką".

Jednym z istotnych źródeł sukcesów firmy jest stałe ukierunkowanie na rozwój. Nowoczesny zakład piekarniczy, oddany do użytku w Zabrzu-Mikulczycach w 1998 roku został wyposażony w wiele najnowocześniejszych rozwiązań technicznych i technologicznych.

W roku 2010 korzystając ze środków unijnych zakład został zmodernizowany i rozbudowany w celu poprawy warunków socjalnych i bytowych pracujących w nim pracowników. Ponadto dbając o ochronę środowiska firma nabyła nowoczesne maszyny i urządzenia piekarnicze i cukiernicze, których użytkowanie jest bardziej ekonomiczne.


Kilka słów od właściciela

Szanowni Państwo!

Do powyższego opisu chciałbym od siebie dodać właściwie tylko jedno, za to bardzo istotne stwierdzenie:

Głównym celem naszej firmy jest pełne zadowolenie Klientów.

Oczywiście, napisać można różne rzeczy. Jak mówi przysłowie: "papier jest cierpliwy". Uważam, że to samo odnosi się również do stron internetowych. Proponuję więc, żeby zechcieli Państwo sami zweryfikować to, co napisałem powyżej.

Serdecznie zapraszam wszystkich do sieci naszych sklepów!