W 18 Października 2023 r. w centrali naszej firmy odbyły się warsztaty dla młodzieży.
W ramach współpracy z Zabrzańskim Cechem Małej i Średniej Przedsiębiorczości oraz Pracodawców poprowadziliśmy warsztaty z technik wypiekania pieczywa oraz dekorowania ciasteczek.
Zajęcia odbyły się w ramach rządowego programu „Polski Inkubator Rzemiosła”, którego głównym celem jest wsparcie dla organizacji samorządu gospodarczego rzemiosła, które wpływa pozytywnie na rozwój ich kapitału ludzkiego i społecznego oraz potencjału instytucjonalnego. Środki finansowe z programu pomagają zrealizować cele statutowe organizacji rzemieślniczych oraz wpływają pozytywnie na rozwój ich przedsiębiorczości i kształcenia dualnego ( więcej na temat tego programu można przeczytać na stronie naszego Partnera .
Nasi Mistrzowie w zawodach piekarz oraz cukiernik, w trakcie kilku godzin warsztatów przedstawiali techniki wypiekania pieczywa oraz dekorowania ciasteczek. Umiejętność, którą być może młodzież będzie rozwijać w przyszłości, podejmując naukę w branżowej szkole I stopnia, ale pierwsze profesjonalne kroki w tych ciekawych zawodach zostały już postawione, a odczucia naszych Gości były bardzo pozytywne. Jeden z uczestników z dużym entuzjazmem zadeklarował chęć nauki i odbycia praktyk zawodowych w naszym zakładzie, do czego zachęcamy i serdecznie zapraszamy.




















